Wat doet een bodyguard?


Bij een bodyguard denkt u waarschijnlijk aan een gespierde vent in een smoking met een zonnebril op. Dit beeld is inmiddels een beetje achterhaald. Natuurlijk zijn bodyguards erg fit en sportief, maar een lijfwacht of persoonsbeveiliger is vooral intelligent, alert, proactief en houdt de omgeving nauwlettend in de gaten.

De beste bodyguard ter wereld hoeft nooit in actie te komen. Als een bodyguard namelijk in actie moet komen - bijvoorbeeld omdat een directeur wordt aangevallen door een ontslagen werknemer - dan heeft hij gefaald. Het is namelijk de taak van een bodyguard om de omgeving zo aan te passen, dat de kans op gevaar zo klein mogelijk is. Als een klant veilig zijn dagelijkse activiteiten kan doen, dan doet een bodyguard zijn werk goed.

Natuurlijk gebeuren er wel eens incidenten. Als een bodyguard een directe bedreiging opmerkt, zal hij of zij ingrijpen. Een bodyguard zet alles op alles om de klant en zijn familieleden te beschermen.

Wat zijn de kwaliteiten van een bodyguard?
Een bodyguard moet goed presteren onder druk. Hij wordt namelijk ingezet als er sprake is van een crisissituatie. Daarnaast is het belangrijk dat een bodyguard goed communiceert met een klant en bereid is om langdurig en onregelmatig te werken. Een goede bodyguard is in staat om zijn zelfbeheersing te behouden, zelfs in lastige situaties. Tenslotte is een bodyguard discreet en servicegericht. Een persoonsbeveiliger gaat tactvol om met bepaalde situaties en doet onopvallend zijn werk.

Wie beschermt een bodyguard?
Vaak zijn dit CEO’s, popsterren, politici, bedrijfsleiders of andere bekende Nederlanders. Mensen met veel geld, macht en aanzien zijn kwetsbaar en worden vaker bedreigd dan de gemiddelde Nederlander. Als een persoon wordt gestalkt, bedreigd of geïntimideerd, dan kan hij of zij tijdelijk een bodyguard inschakelen. Ook als zakenmensen naar risicogebieden gaan gaat er vaak een bodyguard mee.

Waarom zijn er tegenwoordig meer bodyguards dan vroeger?
Persoonsbeveiliging is lange tijd niet nodig geweest in Nederland. Dit veranderde na de ontzuiling, waarna spanningen in de samenleving groeiden en er een crimineel circuit ontstond. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werden plotseling bekende zakenmensen vermoord of ontvoerd, zoals Gerrit Jan Heijn, Maup Caransa en Freddy Heineken. In deze eeuw werden Pim Fortuyn en Theo van Gogh vermoord. Hierdoor is er tegenwoordig meer aandacht en meer budget voor persoonsbeveiliging van vips.

Wat doet een bodyguard?

Hoe kom ik een aan een bodyguard?
Als u kiest voor Global Risks Consultancy, dan staat er binnen twee uur een bodyguard bij u voor de deur. Global Risks Consultancy heeft een netwerk van vele bodyguards. Als u ons noodnummer belt, gaan we direct op zoek naar een beschikbare bodyguard in ons netwerk. Uiteraard kunt u ook een bericht naar ons sturen.
Uw naam:
Uw telefoonnummer:
Uw e-mail adres:
Uw vraag: